ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Υποχρεωτική η ψηφιακή κάρτα εργασίας από 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία απογραφής του προσωπικού & της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας του, από τις επιχειρήσεις στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Μετά την απογραφή στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα δημιουργείτε ένα ψηφιακό ημερολόγιο με το ωράριο απασχόλησης του κάθε εργαζομένου, που θα είναι διαθέσιμο και στον εργαζόμενο μέσα από τις εφαρμογές : myErganimobileapp, και  myErganiwebportal  (https://myErgani.gov.gr).

Με την ψηφιακή κάρτα θα δηλώνετε η προσέλευση / αποχώρηση στην εργασία του εργαζόμενου, ο οποίος θα «χτυπά» την κάρτα δηλώνοντας την έναρξη / λήξη του ωραρίου. Ο προγραμματισμός της εργασίας και οι πληροφορίες για τις πραγματικές ώρες έναρξης – λήξης της εργασίας θα εισάγονται ψηφιακά πλέον στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ II και θα είναι διαθέσιμες και στους εργαζόμενους.

Η κάρτα μπορεί να είναι είτε σε φυσική μορφή ή ψηφιακή εφαρμογή (application) στο κινητό τηλέφωνο του εργαζόμενου που θα παράγει έναν κωδικό QR code τον οποίο θα «σκανάρει» η αντίστοιχη ψηφιακή εφαρμογή της επιχείρησης. Πρόκειται ακριβώς για την διαδικασία με το  «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών νόσησης, εμβολιασμού κλπ.

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν συστήματα ωρομέτρησης θα διαβιβάζουν μαζικά στο ΕΡΓΑΝΗ II τις πληροφορίες έναρξης – λήξης για κάθε εργαζόμενο. Για τις υπόλοιπες η πληροφορία θα διαβιβάζεται αυτόματα μέσω του application.

Στην διαδικασία απογραφής του χρόνου απασχόλησης του προσωπικού θα δηλωθούν τα κάτωθι:

  • Ημέρες εργασίας και ώρες απασχόλησης.
  • Δήλωση διαλείμματος (διάρκεια και εάν συμπεριλαμβάνετε μέσα στον ημερήσιο χρόνο απασχόλησης ή τον προσαυξάνει)
  • Χρόνο ευελιξίας στην προσέλευση & αποχώρηση του εργαζομένου.

Δυστυχώς ακόμα αναμένονται αρκετές διευκρινήσεις για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας.