ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Συνάντηση παραγωγικών φορέων με ΚΙΝΑΛ

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΚΙΝΑΛ και παραγωγικών φορέων της Ευρυτανίας.

Επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ ήταν ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Γκλαβίνας Αθανάσιος πλαισιωμένος από τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής κ. Τριανταφύλλου Βασίλειο, την κα. Πάζιου Μαρία, τον κ. Τσατσαράγκο Αθανάσιο και των πρώην δήμαρχο Καρπενησίου κ. Παπαδόπουλο Ιωάννη.

Τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς εκπροσώπησαν: ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε Ευρυτανίας κ. Τσάμπρας Χρήστος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου κα. Παπαδοπούλου Σπυριδούλα και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κα. Φλέγκα Σοφία.

Στον κ. Γκλαβίνα τέθηκαν υπόψιν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα. Οι θέσεις των παραγωγικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα ήταν η κατανομή τους σε δυο μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με την επείγουσα αντιμετώπισή τους.

Οι φορείς συμφωνούν ότι η επίλυση των προβλημάτων της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης χρήζουν άμεσων επεμβάσεων. Ενώ σημαντικό μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στην δημιουργία υποδομών, όπως ο δρόμος Λαμίας-Καρπενησίου, προκειμένου να ανασχεθεί το κύμα φυγής των πιο παραγωγικών ηλικιών από την Ευρυτανία.

Ο κ. Γκλαβίνας ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την επιχειρηματικότητα στη χώρα και υποσχέθηκε μεταφέρει στο προεδρείο του κόμματος τις θέσεις της τοπικής επιχειρηματικότητας.