ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

«Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για την υιοθέτηση μέτρων στήριξης για τις πυρόπληκτες περιοχές»

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε.Σ.), σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων & τα μέλη του Π.Ε.Σ. συζήτησαν για τις ενέργειες & τις δράσεις που χρειάζεται να αναπτυχθούν για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συναποφασίσθηκε να καθοριστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου νέα διευρυμένη συνάντηση για την επόμενη μέρα με σκοπό την υιοθέτηση στοχευμένων δράσεων για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της επιτροπής για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Εύβοιας, κ. Σταύρο Μπένο. Η Εύβοια, πρέπει να αποτελέσει ένα mini αυτόνομο project επιχειρηματικής επανεκκίνησης με ειδικά σχεδιασμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα ώστε να αναπτυχθεί εκ νέου το επιχειρείν στην περιοχή και να παραμείνει ο ενεργός πληθυσμός εκεί.

Επιπλέον αποφασίσθηκε να συνδράμουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών κατόπιν υποδείξεως των μηχανισμών καταγραφής αναγκών για την υποστήριξη των πυρόπληκτων.