ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

25 Μαΐου η επανεκκίνηση της εστίασης

Από την Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινούν ξανά την λειτουργία τους τα καταστήματα εστίασης σε ολόκληρη την χώρα. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με το εμβαδόν του καταστήματος και τα άτομα που μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος. Υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να ξεκινήσουν πάλι την δραστηριότητα τους μόνο τα καταστήματα που διαθέτουν ημιυπαίθριους και υπαίθριους χώρους.

Συγκεκριμένα:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου μπορείται να την δείτε εδώ