ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Καρπενησίου στο Επιμελητήριο Ευρυτανίας

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ευρυτανίας επισκέφτηκαν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές του τμήματος Οικονομίας καί Διοίκησης του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες του τμήματος κυρίες Χρυσάνθη Χαντζοπούλου και Μαρία Καλαϊτζή.

Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές υποδέχτηκαν και ξενάγησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Τσάμπρας Χρήστος και η διευθύντρια των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κα.Βίκυ Κουρκουβέλη.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον σκοπό που εξυπηρετούν τα Επιμελητήρια, τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν στην καθημερινότητα του επιχειρηματικού κόσμου στην περιοχή. Επίσης για τις δραστηριότητες και τις δράσεις που αναπτύσσει για την βελτίωση του επιχειρηματικού «γίγνεσθαι» στο νομό Ευρυτανίας.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο κ. Τσάμπρας απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο νομός Ευρυτανίας. Τα παιδιά έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές προοπτικές που υπάρχουν στην Ευρυτανία, ειδικά στον τομέα της αγροτοδιατροφής και του τουρισμού.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση με τους μαθητές σε επιχειρήσεις της περιοχής καθώς και σειρά δράσεων προκειμένου οι μαθητές να προσεγγίσουν καλύτερα την έννοια της επιχειρηματικότητας και να ανιχνεύσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο νομός μας στους νέους που θα επιχειρήσουν επαγγελματικά σ’ αυτόν.