ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

6η συνεδρίαση Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου

 

 

Στο Καρπενήσι κατά το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου 2019 έλαβε χώρα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο. Στο ΠΕΣ συμμετέχουν τα πέντε (5) Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους.

Τα θέματα που απασχολήσαν το ΠΕΣ ήταν τα πνευματικά δικαιώματα που καλούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, συγκεκριμένα οι διατάξεις χωροταξίας για την εγκατάσταση των επιχειρήσεων και οι διατάξεις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Επιμελητηρίων. Επίσης έγινε συζήτηση σχετικά με την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Στερεάς, γιαυτό το σκοπό είχε προσκαλεστεί και έκανε εισήγηση η πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Θεσσαλονίκης πρώην χρυσή ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Θέματα που αφορούν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Επιμελητηρίων προς τα μέλη τους ανέπτυξε ο διευθυντής των υπηρεσιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Αποστολόπουλος Βασίλειος. Ενώ προτάσεις για την δημιουργία τμημάτων αγροτών, προκειμένου να συντονιστεί ο πρωτογενής τομέας με τη μεταποίηση ανέπτυξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλειος Γιαγιάκος. Τέλος οι εργασίες της διήμερου συνελεύσεως έκλεισαν με τον καθορισμό των διαδικασιών για την διεξαγωγή του 7ου μαθητικού διαγωνισμού.

Τις εργασίες του ΠΕΣ παρακολούθησαν κι έλαβαν το λόγο: η βουλευτής Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής Φθιώτιδος και εισηγητής του νέου αναπτυξιακού νόμου κ. Γιάννης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τάσιος, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης και ο δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Στο περιθώριο της ΠΕΣ το Επιμελητήριο Ευρυτανίας βράβευσε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη για την προσφορά της στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ευρυτανία. Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε πολύ συγκινημένη καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Ευρυτανικός επαγγελματικός φορέας την βράβευσε αναγνωρίζοντας το συμβολή της στην ανάπτυξη της περιοχής.

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου η ΠΕΣ απένειμε στο δήμαρχο Αθηναίων και πρώην περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη πλακέτα για να τον τιμήσει για την συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και για την προσφορά του στο επιχειρείν της περιφερείας.

 

 

Δήλωση προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.) Ευρυτανίας: Το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου 2019, στα πλαίσια της θεσμοθετημένης συνεδριάσεως του ΠΕΣ στο Καρπενήσι «χτύπησε» η καρδιά της επιχειρηματικότητας της Στερεάς Ελλάδας. Το Επιμελητήριο παρότι το μικρότερο της χώρας απέδειξε ότι παραμένει ισότιμος συνομιλητής των άλλων Επιμελητηρίων της χώρας. Οι διεργασίες που έλαβαν χώρα επίλυθηκαν ή δρομολογήθηκε η επίλυση τους σε φλέγοντα προβλήματα που αφορούσαν τόσο την λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε αυτό καθώς και το δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη για την υλικοτεχνική βοήθεια.