ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

«ΔΥΝΑΜΙΚΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

imageΣε μια ακόμη προσπάθεια για την Τουριστική Προβολή των Επιχειρήσεων του Νομού, πήρε μέρος το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, καθώς συμμετείχε στη διεθνή και ταυτόχρονα, κορυφαία, τουριστική έκθεση του Ισραήλ.
Η 22η International Mediterranean Tourism Market, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, 9 & 10 Φεβρουαρίου, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με τη συμμετοχή 50 χωρών. Πρόκειται, για μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις, που ουσιαστικά, αποτελεί το ετήσιο «άτυπο» ραντεβού, όλων των μεγάλων οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.
Η επίσκεψη του περιπτέρου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ήταν με βάση την ομολογία των υπευθύνων, ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι, γεγονός που σημαίνει ότι τα μηνύματα από την συγκεκριμένη αγορά, είναι από κάθε άποψη, πολύ θετικά.
Ο γενικός στόχος, της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας στην Έκθεση, ήταν η περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος των Ισραηλινών προς την περιοχή μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, δεν πρέπει να αγνοεί κανείς ότι πρέπει, με κάθε δυνατό μέσο, να διατηρηθούν οι δεσμοί με τους εκπροσώπους, της ήδη, «ανοιγμένης αγοράς» και να ενισχυθούν οι σχέσεις, αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας, μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.
imageΣτο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, Γεώργιος Λαθύρης, πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς και με τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής, με απώτερο στόχο την προσέλκυση και γενικότερη ανάπτυξη του αφίξεων στην περιοχή μας.
Αξιοσημείωτη, ήταν η αντίδραση των Τουριστικών Πρακτόρων στην θέα του «Πάντα βρέχει» από την ειδική προβολή που χρησιμοποιήθηκε από τον κύριο Λαθύρη στο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας . Έκθαμβοι από την ομορφιά του τοπίου, οι επισκέπτες αναρωτιόνταν που ακριβώς είναι αυτό το μέρος, πως μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και άμεσα έσπευδαν, για περισσότερες πληροφορίες.
Άκρως ενδιαφέρουσα και απόλυτα σημαντική, ήταν η συνάντηση του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου με τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερης Τουριστικής ιστοσελίδας με την επωνυμία, Greece-islands.co.il. Η κουβέντα που έγινε, αφορούσε τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μόνιμης συνεργασίας με σκοπό τη φιλοξενία και διαφήμιση, της περιοχής μας, διαμέσου του δυναμικού site. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, Zamir Sivan, είχε δικό του ξεχωριστό περίπτερο, το οποίο παρουσίασε υψηλό ενδιαφέρον, καθώς είχε ζωντανή ελληνική μουσική και χορευτικά συγκροτήματα που χόρεψαν ελληνικούς χορούς στη διάρκεια της έκθεσης.
imageΕν κατακλείδι, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας στην διεθνή έκθεση του Ισραήλ, κρίνεται άκρως επιτυχημένη, καθώς, έγινε σημαντική δουλειά, τόσο στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, που αφορά τη νέα δομή του φορέα, όσο και στην βοήθεια και τη συνεργασία γενικότερα, με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Τέλος, ανακοινώνεται ότι οποίος, από τα μέλη του Επιμελητηρίου επιθυμεί, μπορεί να έχει αναλυτικότερα στοιχεία της εκεί παρουσίας μας, επικοινωνώντας με τον κ. Γεώργιο Λαθύρη. Τηλ:676222950, glathiris72@yahoo.gr