ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Σχεδιασμός και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρπενήσι , 20/10/2015

Το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής δημιούργησε μια νέα δομή “Σχεδιασμού και Προβολής του Τουριστικού Προϊόντος” που σκοπό έχει την προώθηση και τον σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος της Ευρυτανίας.
Η δομή αυτή, έχει ως βασική τής προτεραιότητα την οργάνωση και εκτέλεση δράσεων που θα βασίζονται στο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης του νομού. Οι αρχικές ενέργειες τις οποίες θα αναλάβει να υλοποιήσει η δομή “Σχεδιασμού και Προβολής του Τουριστικού Προϊόντος” είναι οι ακόλουθες :
Αναλαμβάνει τον ανασχεδιασμό του τοπικού τουριστικού προϊόντος , την προβολή και διαφήμιση των ιδιαίτερων τουριστικών χαρακτηριστικών της περιοχής.
Αναλαμβάνει, με δραστήριο τρόπο, την προώθηση και την υποστήριξη των πωλήσεων σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τις επιχειρήσεις του οργανισμού.
Με υπευθυνότητα και συνέπεια, αναλαμβάνει, θέματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και συνεργασίας, ώστε να υποστηριχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλες οι δραστηριότητες, που αφορούν την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής.
Βασικός στόχος της κίνησης μας αυτής, μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, είναι η συνεργασία και η εκπόνηση ενός γενικότερου σχεδίου ανάπτυξης, πάνω στο οποίο με πολύ δουλειά, και συνεργασία να καταφέρουμε, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες, που θα κάνουν πιο εύκολη τη διατήρηση και την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής μας.

Η πρώτη μας δράση.
Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Δήμου Καρπενησίου και σε συνέχεια της επιτυχημένης προώθησης του τόπου μας σε περιοχές της Ελλάδας, ταξιδέψαμε στην Κρήτη από τις 15/10/2015 έως τις 17/10/2015.
Οι τρεις σταθμοί του νησιού που φιλοξένησαν τις δράσεις μας , ήταν το Ηράκλειο στις 15/10, το Ρέθυμνο στις 16/10 και τέλος τα Χανιά 17/10.
Βασική επιδίωξη της κίνησης μας αυτής, ήταν οι εκπρόσωποι του Δήμου Καρπενησίου, του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας και των Τουριστικών Φορέων της περιοχής μας, να προωθήσουν και να διαφημίσουν τις ομορφιές του Δήμου μας, αλλά και να προβάλουμε τις δυνατότητες που έχει ο επισκέπτης ταξιδεύοντας στα μέρη μας.
Όσοι βρέθηκαν στο περίπτερο του Δήμου Καρπενησίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα και να προμηθευτούν τουριστικά έντυπα του Δήμου, αλλά και διαφημιστικά φυλλάδια των επιχειρήσεων.
Η κάθε δράση, ανά περιοχή, προβλήθηκε από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς με τοπική και πανελλήνια εμβέλεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία του δημάρχου Καρπενησίου και του προέδρου του Επιμελητηρίου κ.κ. Σουλιώτη και Τσάμπρα στο πανελλήνιας εμβέλειας και πρώτο σε τηλεθέαση στην Κρήτη τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV στην ζωντανή εκπομπή του κ. Δασκαλάκη Μάνου.
Πλην των υπαίθριων δράσεων προβολής, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις στα εκάστοτε Δημαρχιακά Μέγαρά με εκπροσώπους του κάθε Δήμου και συναντήσεις στα εκάστοτε γραφεία των Επιμελητήριων με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, τους τοπικούς Συλλόγους Ξενοδόχων, Τουριστικούς Πράκτορες της περιοχής και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού.
Η ανταπόκριση των επιχειρηματικών φορέων υπήρξε μεγάλη και τα αποτέλεσμα των επαφών κρίνονται απόλυτα επιτυχημένα, καθώς τέθηκαν οι βάσεις, για μια γενικότερη τεχνοκρατική και όχι μόνο, συνεργασία προς όφελος και των δυο τόπων.