ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Tour Natur

WP_20160902_11_09_20_Pro_LIΓια πρώτη φορά εφέτος η Ευρυτανία συμμετείχε στην διεθνή έκθεση Tour Natur στο Dusseldorf της Γερμανίας. Το περίπτερο έγινε με την υποστήριξη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του επιμελητήριου Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Η ευρυτανική αποστολή αποτελούταν από τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Τασιό Αριστείδη, τον πρόεδρο το επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Τσάμπρα Χρήστο, την γραμματέα του συλλόγου ξενοδόχων Ευρυτανίας κα. Φλέγκα Σοφία και από επαγγελματίες του τουρισμού.

Το περίπτερο βρισκόταν μαζί με τα περίπτερα της περιφέρειας Θεσσαλίας, Πελοπόννησο και Νησιών του Αιγαίου. Ήταν το μοναδικό περίπτερο που αφορούσε έναν νομό. Κατά την διάρκεια της εκθέσεως η ευρυτανική αποστολή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τουριστικούς πράκτορες και να παρουσιάσει την περιοχή στο γερμανικό κοινό του Ντίσελντορφ.

14194439_10157341704660246_1825705774_n-2

Από αριστερά: Η γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κα. Φλέγκα Σοφία, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος Günter Karen-Jungen, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Τσάμπρας Χρήστος και ο πρόξενος της Ελλάδας κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας

Το Ντίσελντορφ είναι η οικονομική πρωτεύουσα το κρατίδιο της άνω Ρηνανίας–Βεστφαλίας ενός από τα πιο πλούσια κρατίδια της Γερμανίας. Η έκθεση απευθύνονταν σε έναν πληθυσμό 30 εκατομμυρίων ανθρώπων και το Α.Ε.Π. της περιοχής είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το Α.Ε.Π. της Ελλάδος. Επίσης υπήρξαν συναντήσεις με άλλες περιοχές της Ευρώπης που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το τουριστικό προϊόν της Ευρυτανίας. Με αυτόν τον τρόπο έγινε μια καταγραφή των καλών πρακτικών που ακολουθούν οι περιοχές αυτές στείλε προβολή του τουριστικού τους προϊόντος.