ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Βραβεύσεις 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού

dsc_0147

Οι βραβεύσεις του 4ου περιφερειακού μαθητικού διαγωνισμού που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έλαβαν χώρα στις 09 Μαΐου 2016 στην Λιβαδειά.
Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές λυκείων και γυμνασίων. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 40 εργασίες από όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας. Οι εργασίες θα έπρεπε να πραγματεύονται επιχειρηματικά σχέδια που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από επίδοξους επιχειρηματίες. Τα σχέδια θα έπρεπε να τα διακρίνει η καινοτομία και ο προσανατολισμός στην τοπική πραγματικότητα. Στόχος του διαγωνισμού είναι, οι μαθητές της Περιφέρειας μας να έρθουν σε επαφή με το “επιχειρείν” και να αντιληφθούν, ότι η υγιή επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής και ικανοποιητικής ενασχόλησης.
Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την επίβλεψη της περιφερειακής διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις πέντε περιφερειακές ενότητες δημιουργήθηκαν αντίστοιχες επιτροπές όπου αξιολόγησαν τις εργασίες των παιδιών. Στην τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν 13 εργασίες όπου έλαβαν και τιμητικά βραβεία συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα.
Από την Ευρυτανία βραβεύτηκε η εργασία της μαθήτριας Φωτεινής Βονόρτα από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου. Η εργασία αφορούσε την δημιουργία επιχείρησης όπου θα παρασκεύαζε παραδοσιακά εδέσματα με έμφαση στην μπουγάτσα. Το πρώτο βραβείο έλαβε οι εργασία των μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «ΆΛΦΑ» που εδρεύουν στην Χαλκίδα.
Το Επιμελητήριο Ευρυτανίας συγχαίρει όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, επίσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους εκπαιδευτικούς του νομού μας που εργάστηκαν αφιλοκερδώς  για την  διεξαγωγή του διαγωνισμού.